De Boiling Lakes

17-12-2014 | 2014 - 2015

We begonnen onze wandeling in busjes van 10 personen. We reden door een prachtig regenwoud naar boven en stopten onderaan een stroompje. Onderweg vertelde onze buschauffeur ‘Seacat’ overal wel iets interessants bij. Ook tijdens de wandeling door het oerwoud vertelde hij van alles en nog wat over planten en dieren. De wandeling was veel zwaarder dan ik had verwacht. Het was erg lang en met hele grote stappen moesten we steil omhoog en dan weer naar beneden. Op een gegeven moment kwamen we bij de eerste kokende bronnen. We hadden eieren meegenomen en deze in een van de kleine plasjes kokend water gelegd. Ze werden zwart! Dit kwam door de zwavel die in het water zat. Echt heel bijzonder. Daarna zijn we doorgelopen naar het echte Boiling Lake. Het was echt een hele mooie wandeling langs rotsen, wit en geel door de zwavel en sulfur, door bergen, over rivieren en nog veel meer. De eindbestemming was echt fenomenaal! Een enorm kokend meer van zwavelblubber en echt een prachtig uitzicht erachter! Niet te geloven. Op de terugweg gingen we in een van de warme waterbronnen zwemmen. We klommen een watervalletje omhoog in het water van 45 graden Celcius. Hoe dichter je bij de waterbron kwam, hoe warmer het water werd. Het stromende water koelde heel snel af. We liepen de hele route weer terug tot we weer bij het stroompje waren waar de busjes waren gestopt. We mochten hierin zwemmen. Het was koud water, echt heerlijk aangezien we doorweekt waren van het zweet. We volgden het stroompje en kwamen langzaam in een soort van kloof/grot. Er was een waterval en we sprongen er van af het water in. Wat we achteraf pas hoorden is dat precies in dat water een scene van Pirates Of The Caribbean is opgenomen!! (Deel 2, ze worden achtervolgd door indianen en vallen in een kooi het water in) En we herkenden het gewoon!! Zo gaaf! Echt een top dag.

Groetjes,
Jeroen