Halverwege de oversteek

07-12-2014 | 2014 - 2015

We hebben gisteren de helft van de grote oversteek gehaald. Het is een heel erg gek gevoel dat als mensen vragen waar je bent, op een wereldkaart, dat je midden in het blauw van de oceaan zit. Maar eigenlijk voelt het net alsof we een gewone zee aan het bevaren zijn dicht bij land. Tot nu toe is het heel erg warm en zeilen we lekker. We hebben zelfs een paar keer windstilte gehad waardoor we de motor aan moesten zetten, dat was wel jammer. Want op motor varen is het een stuk onrustiger.

Er is zelfs al een walvis gezien en af en toe zijn er zwermen met vliegende vissen rond de boot te zien. Iedereen raakt ook gewend aan het ritme aan boord met de studie- en wachtdagen. Zo heeft iedereen zijn eigen manier van leven aan boord. Langzaam gaan de voorraden ook op, zo is vandaag de laatste pot pindakaas opgemaakt waar best wel veel mensen van balen. Nu hebben we één hele week geen pindakaas. Nog ongeveer een weekje te gaan en dan zijn we in Dominica. Dan hebben de 34 leerlingen van School at Sea schooljaar 2014-2015 hun grote oversteek gehaald. Dat kunnen niet veel kinderen van onze leeftijd zeggen! Over 979.0 zeemijl zijn we weer bij land.

Julia