De luizenepidemie

10-12-2014 | 2014 - 2015

Het was net na het avondeten toen het bericht kwam dat er luizen aan boord de macht over hadden genomen. Even later moesten we ons allemaal na het luiden van de bel melden op het dek, waar ons werd medegedeeld dat we allemaal onze haren moesten wassen met luizenshampoo om zo snel mogelijk de macht weer over te nemen van de luizen. Op dezelfde avond werd vastgesteld dat in de hutten 1, 2 en 3 de luizenepidemie was uitgebroken. De hutten waar de luizen zich bevonden moesten al hun beddengoed en hun kussens in een plastic zak doen waarna het 24 uur in de vriezer moest om ze te doden. In de daarop volgende dagen moesten de mensen die luizen hadden zich dagelijks melden en diegenen waarbij niks geconstateerd was één keer in de drie dagen bij de scheepsarts Sophie.

Groetjes,
Marie en Jord