Keukendienst

21-11-2014 | 2014 - 2015

Vandaag heb ik keukendienst. Wat dat inhoudt? Eten verzorgen voor de hele bemanning.

Voor het ontbijt verzorgt het keukenteam (Maurice, Amber, Matthias, Frouwke en ik) brood met beleg. Voor de lunch maken we bami met chicken wings, satésaus en kroepoek. Ik heb van Maurice de taak gekregen om kroepoek en satésaus te maken. Kroepoek maken klinkt heel lastig, maar is eigenlijk heel simpel. Je gooit wat schijfjes in een frituurpan, laat ze even borrelen en dan dompel je ze nog eens onder. Vervolgens laat je ze nog even uitlekken en voilà, je hebt kroepoek. Ik vond het best leuk om te doen! De satésaus maken was ook leuk, je doet 8 potten pindakaas en 3 pakken sojamelk in een mega pan en doet er dan nog wat knoflook, ketjap en sambal bij en dan heb je heerlijke satésaus gecreëerd.

Om 16:00 hebben we aan boord altijd een tussendoortje. Vandaag is dat tosti’s. Je zult denken oooh tosti’s dat is makkelijk! Maar nee, voor 44 man tosti’s maken is nog een kunst op zich. Voor de broodmaaltijd in de avond hebben we groentesoep gemaakt. Ingrediënten? Heel veel groente en heel veel bouillon. In de avond eten we voor het eerst ons zelfgemaakte brood en het was heeeerlijk! Heel leuk allemaal dat eten, alleen helaas moet alles ook weer afgewassen worden. Dat is dan weer wat minder leuk. Al met al vond ik de keukendienst heel erg leuk, ik heb veel handige tips meegekregen van Maurice zoals je pannen vastzetten met touwtjes zodat ze niet wegvliegen, en de oven uitzetten als je die open doet om de warmte te behouden. En het was erg fijn om tijdens het eten allemaal blije gezichtjes te zien en te horen te krijgen dat het erg smaakt.

Groetjes,
Lotte