Spelletjesavond

18-11-2014 | 2014 - 2015

Een van de leuke dingen aan geen mobiel hebben vind ik de supergezellige avonden als we stilliggen. Bijna iedereen zit dan in de salon spelletjes te spelen en te kletsen. Ik kwam een keer op het idee om te gaan gaimsen. Even later was het heel populair en gaven we het een nieuwe naam: sassen. Het gaat als volgt; Je kiest met je partner een onopvallend teken uit (een spel bestaat dus uit partners) en vervolgens krijgt iedereen 4 kaarten en er komen 4 open kaarten in het midden. Het spel begint en iedereen mag random kaarten met het midden ruilen totdat je 4 dezelfde kaarten hebt. Dan moet je het teken seinen naar je maatje en die moet ‘SaS’ zeggen en dan heb je gewonnen. Als je iemand anders een teken ziet doen mag je ‘tegen SaS’ zeggen en dan krijg je een punt. Naast sassen spelen we ook allemaal andere kaartspellen zoals hartenjagen, stressen, presidenten en ezelen. In het begin was het wel veel uitleggen maar steeds meer mensen weten nu hoe alles gaat en dan kan je afwisselen. Omdat je met zoveel mensen bent kan je eigenlijk op zo’n avond kiezen wat je gaat doen. Er zijn ook altijd mensen die willen Koehandel of Set spelen bijvoorbeeld. Als we varen zijn er niet echt van deze avonden, want dan heeft iedereen óf wacht óf slaapt. Maar natuurlijk als je niet ziek bent en niet moe is het altijd leuk om tussendoor een spelletje te spelen :).

Linthe