Uitwisseling

17-11-2014 | 2014 - 2015

Vandaag hadden we een uitwisseling met een plaatselijke school. In de ochtend gingen we in onze mooie blauwe SaS-shirtjes naar hun school toe. Het was echt leuk om een keer een buitenlandse school te zien. We hebben daar veel gesport, waaronder touwtje springen, badmintonnen, mugendo en voetballen. Ik merkte dat alle leerlingen zich heel sociaal opstelden en daardoor was het voor ons ook minder ongemakkelijk. In de middag kwamen ze naar onze boot. Voordat ze kwamen hadden we een soort carrousel georganiseerd. Elke wacht had een onderwerp om te doen; wacht 1 had een culture date, wacht 2 moest iets actiefs doen op het schip, wacht 3 gaf een rondleiding over het schip en wacht 4 gaf een presentatie. De keukendienst (waar ik deel van was) ging wafels bakken. Ik vond het echt heel leuk om gezellig te kletsen onder het wafels bakken.

Na de carrousel ging de barbecue aan. Maurice kwam naar mij toe en vroeg of ik het vlees wilde draaien, dat wilde ik op zich wel doen en toen kreeg hij een glimlach op z’n gezicht en zei ‘Kom dan maar even mee’ Ik met hem meelopen en opeens haalde hij zo’n professionele koksjas tevoorschijn! Ik heb de hele avond gebarbecued voor ongeveer 70 mensen en ik vond het superleuk omdat iedereen heel vrolijk was. Na de bbq heb ik binnen nog gekaart met een paar Spaanse mensen, dat was echt vet gezellig. Daarna hebben we een groepsfoto gemaakt en nog even gezellig gekletst aan wal. Ik vond het een erg geslaagde uitwisseling en ben nu al heel erg benieuwd naar de volgende.

Linthe