Ankerwacht in Spanje

09-11-2014 | 2014 - 2015

De vijf dagen die we in Brest hebben doorgebracht waren erg leuk maar het was tijd om de reis door te zetten naar Tenerife. In minder dan een uur na vertrek was het weer raak met de zeezieken. Het was wel weer fijn om verder te varen want stil liggen is weliswaar niet verkeerd (vooral als je zeeziek bent of een keer je kamer wilt opruimen zonder dat alles rond vliegt) maar je wil ook weer verder: want met stil liggen komen we nergens.

Toen we vertrokken leek alles goed te gaan, de wind zag er goed uit, mensen waren eindelijk gewend en niet meer zeeziek, maar we moesten niet te vroeg juichen want toen brak de giek! Hier kan je meer over lezen in de blog van Mente. Toen moesten we voor anker gaan liggen in een baai ergens bij Spanje en kon het hele verhaal weer op nieuw beginnen. Toen we voor anker lagen in de baai moest er ankerwacht worden gedraaid. Dit wordt gedaan door maar 2 mensen uit elke wacht en bestaat uit zitten in de stuurhut en kijken naar een schermpje of de boot niet uit de groene cirkel gaat. Het is best wel gezellig; je luistert naar muziek, praat en speelt kaartspelletjes. Mijn eerste ankerwacht was superleuk omdat ik niet met maar één persoon wakker bleef maar met een hele groep die geen zin hadden om te slapen. Supergezellig! Nu echt op naar Tenerife ik heb er zin in!!! Adiós,

Selin