Kapotte giek

10-11-2014 | 2014 - 2015

Ongeveer een week geleden is de giek gebroken. Tijdens onze wacht kwamen we in een bui met veel regen en wind. De wind draaide opeens en daardoor moesten we een gijp maken: met de kont van het schip door de wind heen. Tijdens die gijp ging er iets niet helemaal goed waardoor de bovenkant van het grootzeil eerst ging en daarna pas de giek (onderkant.). Omdat de wind ineens draaide schoot de giek dus vol de andere kant op en is toen gebroken.

Na toch aardig wat stress hebben we gelukkig het zeil kunnen laten zakken en de giek aan de gaffel vast kunnen spalken en konden we dus gewoon verder varen. Natuurlijk wilden we wel graag zeilen met het grootzeil maar ja, dat kon nu niet… Toen zijn we een haven in Spanje in gedoken en hebben we daar een stalen buis om de giek heen gemaakt. Eerst hadden we de giek eraf gehaald en hadden we een stalen buis gehaald aan wal, superaardige mensen daar! Toen we uiteindelijk die pijp hadden, hebben we de giek met de pijp er omheen naar de wal gesleept met het bijbootje en hebben we alles daar vast gezet. Een paar mensen mochten het stadje nog verkennen en nadat alles gerepareerd was moesten we nog twee dagen blijven liggen want er was ontzettend harde wind op de oceaan precies vanuit de richting waar wij naar toe moeten!

Nu zijn we gelukkig al weer een paar dagen onderweg en over ongeveer vijf dagen komen we in Tenerife aan waar we gelijk de vulkaan op gaan!

Anoniem