“Give my regards to Vladimir, from Bruno”

02-11-2014 | 2014 - 2015

Er is vandaag zo iets leuks gebeurd. We mochten vandaag weer even Brest in. Er ligt een grote dwarsgetuigde driemaster fregat genaamd L’Hermione hier in Brest. Hij ligt naast een groot kasteel. En omdat ik samen met Merle en Harm geen zin had om te gaan winkelen (op zondag) of naar de Mac te gaan, zijn we naar dat kasteel/museum geweest. Toen kwamen we iemand tegen die bij de crew hoorde van dat schip. Hij had allerlei dingen te vertellen. En wij hadden natuurlijk ook verteld dat wij ook op een schip zitten nu. We hadden onze School at Sea jassen aan, waar de Regina Maris op de achterkant staat. En hij vond dat ook helemaal leuk. Even later vroeg ik of hij een ander dwars getuigd driemaster fregat kende genaamd Shtandart, waar ik vaak aan boord ben geweest en meegevaren heb. En hij zei dat hij die uiteraard kende. En dat er ook mensen aan boord zaten van dat schip die ook op de Shtandart hebben gevaren. Echt hoor!!! Hoe klein is deze wereld?? En precies op dat moment liep er onder ons langs (wij stonden op het kasteel) een paar mensen van dat schip. Dus hij riep naar beneden -in het Frans-: ‘Hey!! Zij (hij wees naar mij) heeft ook op Shtandart gevaren.’. En de man beneden vroeg hoe het was met Vladimir (kapitein van de Shtandart) en even later zei hij dat ik de groetjes moet doen aan Vladimir van Bruno. Dus als ik Vladimir ooit nog eens zie en ik herinner het me, dan zal ik de groetjes door geven.

Ik was nog aan het proberen of hij ons mee wilde nemen aan boord en het laten zien. Maar dat kon helaas niet, want het schip lag op marineterrein en er is een lijst met namen die er wel en niet in mag dus helaas. Maar als dat niet zo was geweest had ik mezelf misschien wel aan boord gekletst daar. Ik kan het af en toe gewoon niet geloven hoe deze wereld in elkaar zit. Hij is soms zo groot maar op dit soort momenten ook zooo klein. Echt, echt heel leuk om te zien hoe dit kleine vaarwereldje elkaar op de raarste plekken tegen komt. Ik bedoel op een kasteel in een stadje waar ik in de eerste plaats niet eens had moeten zijn, maar waar we heen moesten vanwege de harde wind. Raar toch?!

Willemijn