De dag van de golf

02-01-2014 | 2013 - 2014

Ik had vandaag een gewone schooldag en was dus weer om 07:30 uur wakker voor het ontbijt. Daarna, om 08:15 uur, kon ik weer aan school werken. Ik zat in de salon op het achterste deel van de kussens, met mijn rug naar de keuken. Links van mij zat Niki, rechts van mij zaten Floris – met zijn laptop op schoot – en Dolf, eveneens met een laptop voor zijn neus . Ik zat ook met mijn laptop voor mijn neus, maar die stond uit. En ik was bezig met Engels terwijl ik muziek aan het luisteren was via mijn telefoon. De golven waren rustig – zeker in vergelijking met de golven van de nacht ervoor, waardoor er een zekere opluchting was dat het er nu allemaal wat kalmer aan toe ging. En toch gebeurde het…

We hadden twee patrijspoortjes open staan – en ja hoor. Daar kwam me een joekel van een golf binnen zeg. Op de gehele vloer van de salon lag een laagje water van 1 decimeter en Floris, Dolf, Brechje en ik waren helemaal doorweekt door het zoute water. Toen de golf voorbij was kon ik weer zien, want ik zat van top tot teen onder water. Nadat ik was bijgekomen heb ik meteen alle elektronica weggehaald en samen met de rest gezorgd dat er zo min mogelijk zou doorbranden. Toen alle kussens en elektronica naar buiten verplaatst waren, hebben we meteen naar alle natte laptops gekeken en er een spray op gespoten om er voor te zorgen dat er geen zout water in bleef zitten. Vervolgens hebben we het in de machine kamer neergelegd zodat alles weer droog zou worden.

Groetjes,
Aiken