Gewoon zeilen

16-11-2013 | 2013 - 2014

Wij lopen dus elke dag wacht. Maar wat is dat eigenlijk? En wat doen we er?

Nou, eigenlijk is het gewoon zeilen. Alleen worden we steeds afgewisseld. Als we gaan zeilen moeten er een aantal dingen gebeuren. Er moeten zeilen gehesen worden, en dan een tijdje later weer neergehaald worden, maar dat is bijna nooit in dezelfde wacht. Elk uur moet het logboek worden ingevuld. Dat betekent dat je de luchtdruk moet meten, de temperatuur en windsterkte moet checken, de koers moet opzoeken en, ten slotte, moet opschrijven wat de positie van het schip is. En, wanneer van toepassing, opschrijven welke zeilen omhoog of omlaag zijn gegaan en of er iets belangrijks is gebeurd.

Daarnaast moeten we, als hij aanstaat, de watermaker controleren. Dat betekent dat we de machinekamer in mogen om op een meter kijken of de druk niet te hoog of te laag is. En uiteraard hebben we een roerganger, die wordt bijgestaan door een stuurboord- en bakboord wacht – zij kijken of er andere schepen in de buurt zijn. Bij de wacht hebben we de laatste tijd ook muziek op; het wordt het steeds gezelliger. Zo nu en dan komen we in een andere tijdzone. Ook hebben we elke zondag de grote schoonmaak. Maar eerlijk gezegd vind ik het allerleukste dat we dolfijnen hebben gezien. En we zien ze steeds vaker, in grote groepen meestal.

Heel veel liefs van op de Regina Maris,
Leanne