Dolfijnen

15-11-2013 | 2013 - 2014

Altijd als ik thuis was en dacht aan School at Sea, dan was er altijd één gedachte die wel heel vaak voorkwam. Daar droomde ik over en ik wou het ontzettend graag meemaken. En laatst was het dan eindelijk zover.

’s Ochtends om 6 uur stond ik wacht te houden. Het was koud, het miezerde en ik had een klein beetje een ochtendhumeur. Toen zagen we plots iets bewegen. ‘Zijn dat nou…?’ ‘DOLFIJNEN!’ Ik hoor mezelf nog schreeuwen. Iedereen kwam aanstormen. ‘Waar? Waar?’ Het was een groepje hele kleine dolfijnen. Ze schoten door het water en kwamen af en toe naar boven. Soms sprongen ze met zijn drieën omhoog om vervolgens geluidloos en soepel de zee weer in te duiken. Iedereen riep kreten zoals: ‘ah, oh, wauw.’ Het was een magische ervaring. Die dag zijn er nog meerdere dolfijnen gespot. Elke keer als ik weer een kreet hoorde rende ik met mijn jas verkeerd om en twee verschillende schoenen aan naar buiten. Nu wordt het steeds normaler…

Gisteravond tijdens mijn wacht was het toch wel weer heel bijzonder. De kust van Spanje was heel dichtbij; je zag vanuit de verte stranden en kon kleine dorpjes zien liggen. Aan de hemel stonden heel veel sterren en een hele heldere maan. Er stond een fijn muziekje aan, je hebt een sterrenhemel boven je, je vaart op de oceaan. Wat wil je nog meer? Mijn vraag werd direct beantwoord door drie dolfijnen die weer de lucht
insprongen. Dankzij het maanlicht kon je ze heel goed zien. Ze zwommen onder de boot door en bleven de hele tijd naast de boot zwemmen. Het leek wel of ze wat tegen je wilde zeggen, ze je aandacht probeerde te trekken. Ik ben zo blij dat ik dit meemaak!

Ik merk ook dat ‘you sail, you learn’ echt de meest kloppende uitspraak is ooit! Met aardrijkskunde sliep ik altijd als we het over breedtegraden hadden. Nu vul ik het logboek enthousiast in en snap ik eigenlijk pas hoe het in elkaar steekt. Ik ken al een aantal diersoorten die ik hiervoor nog niet kende en kan al wat sterrenbeelden herkennen. Als ik het had gelezen in een schoolboek wat ik het nu echt al weer vergeten!

Ciao,
Julia