Boulogne

01-11-2013 | 2013 - 2014

Vandaag begon mijn dag om 3 uur ’s nachts, toen begon de wacht van 3 tot 6. Onze wacht is verantwoordelijk voor het brood aan boord. We nemen geen broden mee omdat dat te veel plaats zou innemen. We moeten dus zelf brood maken, we hebben van Maurice de kok geleerd hoe we dat moeten doen. Ondertussen zaten we midden op het Kanaal. We moesten op een van de drukste kanalen van de wereld varen. Terwijl we door de zuidwesterwind beukten moesten we tegelijkertijd ook opletten op andere schepen. We moesten ook tegen flinke golven in, omdat de wind dus uit de verkeerde hoek komt, besloot Martin om te gaan aanleggen aan de Franse kust.

We probeerden eerst om in Calais aan te leggen, maar helaas was er in Calais geen plek voor grote schepen. We voeren nog twee uur door tot we bij de volgende grotere haven aankwamen: Boulogne sur Mer.
Na het eerste echte stuk op zee legden we rond 7 uur ’s ochtends aan, eindelijk kon onze wacht slapen. Nadat ik het ontbijt had overgeslagen, stond ik rond 1 uur op. Na de lunch gingen we naar “school”. Iedere wacht werd ingedeeld en iedereen heeft een les Spaans gehad en individueel aan school gewerkt. Zelf heb ik de meeste tijd aan mijn planning gewerkt. We moesten gaan inplannen wanneer we alle toetsen gaan maken en wanneer we tijd gaan besteden aan school.

Na de hele middag aan school gewerkt te hebben gingen we ’s avonds Boulogne in. We liepen in de druipende regen naar een kasteeltje in het midden van de stad. Boulogne is een half verlaten industriestadje en in de hele stad ruikt het naar vis. We konden het kasteel uiteindelijk niet in, maar we konden we van de buitenkant de kerk en de oude gerestaureerde koepel wel bekijken. Daarna hebben we maar een beetje in het stadje rond gelopen. We konden niks indrukwekkends vinden in het stadje en we zijn uiteindelijk weer terug gelopen naar het schip.

Groetjes
Dieuwer