Zeeziek

30-10-2013 | 2013 - 2014

Mijn woensdag 30 oktober was nou niet bepaald een pretje. Ik heb net als de dag ervoor alleen maar mijn bed en emmer gezien want ja, ik was zeeziek. Veel kan ik dus niet vertellen over die dag maar ik heb deze week wel een aantal tips geleerd die kunnen helpen bij zeeziekte:

  1. Voldoende slaap! Dit is dus een tip waar je vrij weinig mee kan hier. Door de wachten midden in de nacht is je rust en slaapritme ver te zoeken. Dus rust meepakken wanneer het kan!
  2. Goed eten voordat je vertrekt! Dit is meer een voorzorgsmaatregel dan een tip tegen zeeziekte, want eenmaal zeeziek kan het eten (binnenhouden) erg lastig zijn.
  3. Bezig blijven in de frisse lucht! Zo zorg je ervoor dat je iets te doen hebt en kan je je gedachten even ergens anders naar zetten.
  4. Een tip die ik altijd krijg van iedereen maar die voor mij eigenlijk nooit helpt is om te gaan zitten en naar de horizon te kijken. Wat dan wel helpt voor mij is om op het middendek te gaan zitten. Dit is het midden van het schip en hier beweegt het schip het minst.
  5. Cola drinken werkt ook! Ik heb geen flauw idee hoe en misschien verbeeld ik het me ook maar gewoon, maar het lucht een soort van op.

En als je dan net als ik alsnog met een groen hoofd visjes staat te voeren dan is het enige wat bij mij nog helpt een emmer pakken en gezellig samen met de emmer in bed te gaan liggen.

Liefs,
Christel