Storm in Den Oever

28-10-2013 | 2013 - 2014

Vanuit Enkhuizen zijn we gisteren naar Den Oever gevaren. Er stond erg harde wind. Eenmaal aangekomen hebben we daar ‘s avonds nog een filmavond gehouden. De volgende ochtend werden ik en mijn kamergenoten vroeg wakker gemaakt om te gaan bootcampen. Het waaide toen al erg hard, maar van een storm was nog niet erg veel te merken.

Tijdens het ontbijt werd het programma verteld: we konden door de voorspelde storm maar weinig doen, dus moesten we beginnen aan de planning voor school. Voor het middageten kregen we een Spaans les. Dankzij Mieke merk ik dat mijn Spaans al veel beter wordt! Na Spaans kregen we een korte ‘stormpauze’. Iedereen ging naar de dijk om daarvan vervolgens keihard te worden afgeblazen door de harde wind! Het was erg leuk om tegen de wind in te leunen. Toen we terugkwamen bij de Regina Maris zagen we dat de buitenkluiver loszat, dus mochten we nog even het kluivernet in. Het was echt heel erg vet om in storm de kluiver op te gaan.

Na de lunch begonnen we aan onze eerste SaS-les. De bèta’s begonnen aan hun PO over het leven op aarde. Dit was heel interessant; we hebben eerst gefilosofeerd over of de mens uniek is en daarna een documentaire gekeken over het ontstaan van de aarde en het leven op aarde. De gamma’s gingen naar een café hier in de buurt om te debatteren. De eerste stelling was: de alcoholgrens moet naar 21 jaar. De tweede stelling was wel erg passend bij onze situatie hier: jongens mogen niet bij meisjes op de kamer komen, en omgekeerd. Verder hebben we nog aan de planning gemaakt tot en met de Azoren. Ik merk dat we voor een half jaar maar weinig dagen hebben om aan school te werken. Maar dat komt natuurlijk ook omdat zelfstandig werken veel effectiever is dan klassikaal les, en dus minder schooldagen nodig hebben.

Het was een rustig dagje vandaag, maar ondanks dat hebben we wel heel erg veel gedaan. En met zijn allen binnen zitten terwijl het buiten stormde was ook wel gezellig voor een keertje.

Liefs
Brechje