De eerste dag varen

26-10-2013 | 2013 - 2014

Veel mensen hebben niet heel goed kunnen slapen, omdat gisteren het afscheid was. Wat fijn was is dat iedereen dezelfde gevoelens had, dus iedereen kon elkaar steunen.
Het was een rustige dag en we gingen nu serieuze wachten draaien. We gingen zeilen naar Enkhuizen, want vanwege de weersverwachting konden we nog niet zeil zetten richting Tenerife. Tijdens de wacht hebben we niet heel veel moeten doen, omdat iedereen elkaar hielp en ook de mensen die geen wacht hadden hielpen met het hijsen van de zeilen. Benno en ik moesten om het uur het logboek bijhouden. Het was erg leuk om te leren en te doen.

Normaal hebben we in de middag warm eten, maar… sommige mensen hielden zich nog niet zo goed aan de keukendienst, dus dat werd brood eten…

Het werd al snel donker en de hemel met alle sterren was echt heel erg mooi. Wat heel opvallend was, was dat we zaterdag filmavond hebben, maar omdat iedereen zo moe was en eigenlijk niemand zin had om de filmavond te organiseren (!!!) er gewoon geen film werd afgespeeld.
Sommige mensen gingen bij elkaar op de kamer gewoon praten en andere gingen spelletjes spelen in de salon. Gelukkig hoefden we geen wacht te lopen in de nacht, omdat we in een haven lagen. We hebben dus rustig kunnen slapen.

Groetjes,
Aysha