Het storen

23-10-2013 | 2013 - 2014

Vandaag was de dag van het storen; een drukke dag. We hebben al het eten aan boord gebracht – zo´n 7000 kilo! Dat klinkt als heel veel – en dat is het ook – maar het is net voldoende voedsel om onze buiken tot Tenerife te vullen.

De vrachtwagen arriveerde een half uur eerder dan verwacht, dus het was opeens even stress. Alle taken waren netjes verdeeld en toen het eenmaal liep ging het supersnel. Uiteindelijk heeft het maar drie uur geduurd om alles netjes neer te zetten onder de banken en in de koelingen. Het ging zo snel omdat alle 34 leerlingen zich kapot hebben gewerkt.

Het vullen van de koelkast in de kombuis was mijn taak, samen met Rona en Tessa. We moesten netjes alles in kratten zetten en opstapelen. Ik was verantwoordelijk voor de administratie en moest daarom alles netjes opschrijven. Dit deden alle andere leerlingen ook. Dit is heel belangrijk, want anders weten wij en Maurice, de kok, niet wat we waar aan boord hebben.

Het was een hele intensieve dag, maar wel heel leuk om te zien wat er allemaal aan eten nodig is om zoveel mensen te kunnen voeden. Ook heb ik het schip goed leren kennen omdat alle hoekjes en gaatjes gevuld werden met eten of schoonmaakspullen.

Groetjes
Aiken