Aanmonsteren

22-10-2013 | 2013 - 2014

Zondag 20 oktober was het eindelijk zover; om 10 uur mochten we aan boord van de Regina Maris! Natuurlijk hadden we er allemaal al heel lang naar uitgekeken en het was super dat het avontuur eindelijk kon beginnen! In de dagen na het inschepen is er al onwijs veel gebeurd, daarom zal ik jullie even een kleine samenvatting geven.

Om 12 uur verliet alle familie het schip en na een kleine fotosessie begon het middagprogramma. Allereerst werd de groep verdeeld in vier wachtgroepen. Als we zeilen loopt elke wachtgroep twee keer per dag een wacht van drie uur. In deze groepen hebben we onze medicijnen gecontroleerd, het avondeten bereid en de kamers ingeruimd – een hele uitdaging met bagage voor zes maanden! Na het avondeten werd er nog volop gekletst en iedereen wisselde zijn ervaringen in de voorbereidingen met elkaar uit. Moe van alle nieuwe indrukken zijn we lekker gaan slapen, voor het eerst in ons nieuwe huis.
Maandag begon het programma gelukkig pas om half 10 en vanaf dat moment tot het avondeten zijn we super druk bezig geweest! We hebben geleerd hoe je touwen, o nee lijnen, moet opschieten en met welke knoop je deze vast moet maken. Daarna hebben we de namen van bijna alle zeilen geleerd en we hebben geoefend met het opbergen van de twee kluivers, de voorste zeilen van het schip. Ook is de eerste les Spaans een feit! Super leuk, maar lastig om het niet met Frans te verwarren! ’s Avonds hebben we in de supergrote stadsbibliotheek van Amsterdam informatie over de bestemmingen opgezocht en vervolgens hebben we nog een stadswandeling door Amsterdam gemaakt.

Verrassend genoeg hebben we vannacht heerlijk geslapen. Eigenlijk hadden we wel een brandoefening verwacht door de subtiele aanwijzingen van Martin gisteren. Vandaag waren er vier activiteiten: uitleg over alle zeilen, een test, kluivers inpakken en keukendienst. Elke wachtgroep heeft elke activiteit gedaan en aan het eind van de dag waren we weer heel veel informatie rijker. De test was een vragenlijst over je persoonlijkheid. Aan het eind van de reis maken we ook nog een keer als we terugkomen, zodat je het verschil kan zien tussen het begin en het einde van de reis. Tussen de middag hebben we warm gegeten en straks gaan we brood eten. Dit zullen we de hele reis doen.

Voor morgen staat het storen van 7000 kilo eten en drinken op de planning! We hebben er zin in 😉

Het eerste blogje vanaf de Regina Maris is bij deze een feit en het was een eer deze te mogen schrijven!

Liefs
Anne