Nog precies vier weken!

15-09-2024 | 2024 - 2025

Dit weekend kwam de School at Sea-groep van 2024-2025 samen in Amsterdam. Dit was de laatste keer aan wal, want de volgende keer treffen we elkaar in Harlingen bij het inschepen! Ook de ouders waren van de partij. Met nog vier weken te gaan, was het tijd om alle voorbereidingen nog een keer op een rijtje te zetten en elkaar weer wat beter te leren kennen. Voor mij wordt deze reis de tweede met School at Sea. De spanning en het enthousiasme van deze nieuwe club maakt dat het bij mij ook weer ontzettend begint te kriebelen. Wat heb ik weer zin om aan dit avontuur te gaan beginnen!

De SaS’ers zijn druk bezig met het voorbereiden van het schoolwerk. Het maken van afspraken op school gaat de een een stuk makkelijker af dan de ander. Er werden tips gedeeld over wat wel en niet handig is om te doen wat betreft het schoolwerk en het contact met docenten. Duidelijk werd wel dat er toch nog een boel moet gebeuren. Ook de paklijst was onderwerp van gesprek. Er waren twijfels over de wandelschoenen – zijn ze echt nodig, of kunnen we gewoon met sneakers “op hike”? Duidelijk is wel dat iedereen de voorbereiding zo goed mogelijk wil doen. Tijdens de pauze vang ik op dat een groepje leerlingen plannen heeft een fitness-schema op te zetten. Op welke dag gaan we sit-ups doen en wanneer pull-ups? Het idee dat de SaS’ers straks in topvorm zijn op het water zorgt voor een glimlach, zouden ze het dit jaar wél volhouden…?

Voor ouders was deze dag ook bijzonder. Ze ontmoetten elkaar, wisselden verhalen uit en deelden hun verwachtingen. Het was fijn om elkaar beter te leren kennen en de kapitein en docenten te zien aan wie zij hun kroost toevertrouwen. Tijdens de afsluitende borrel vraagt een ouder me waarom ik nog eens mee ga met deze reis. Een vraag die vaker wordt gesteld. School at Sea is ook voor een docent een hele bijzondere ervaring. Je leert een hoop en niet in de laatste plaats over jezelf. Een nieuwe groep brengt weer nieuwe ervaringen en uitdagingen met zich mee. Dit jaar deel ik samen met Sander de rol van onderwijscoördinator en als bioloog kan ik niet wachten op het moment dat er weer vliegende vissen aan boord komen vliegen om samen met de groep te ontleden. Misschien vangen we zelfs wel grotere vissen tijdens onze oversteek!

Het aftellen is nu echt begonnen. Over vier weken zijn we al aan boord. Ik heb er alle vertrouwen in dat het wederom een fantastische reis zal worden. Tot op het water!

Karlijn (onderwijscoördinator aan boord)