Den Helder

07-04-2024 | 2023 - 2024

Dat was het dan, vandaag was de tijd aangebroken en was het echt de allerlaatste wacht van School at Sea 23/24. Ik had wacht van vier tot acht en we begonnen natuurlijk in het donker. We hebben wat zeiltjes getrimd, gezet en gestreken en langzamerhand begon het ook weer licht te worden. Een mooie zonsopkomst, en rechts van ons het verkeersscheidingsstelsel met grote vrachtschepen en daarachter Nederland, ter hoogte van IJmuiden.

Na de lunch kon je Den Helder al echt goed zien, wat gebouwtjes, een windmolen en natuurlijk mensen op de fiets. Het zag er weer echt heel Nederlands uit. Toen voeren we de haven van Den Helder binnen, we hadden muziek opstaan, we zongen en we moesten een beetje lachen en een beetje huilen. We hebben ook nog een zeehond in de haven zien zwemmen. De sluis waar we doorheen moesten kan ik me nog erg goed herinneren van in oktober. Toen we bijna bij onze ligplaats aankwamen, stonden Ietje en Jacob bij een brug, wat een verrassing. Zij waren niet de enige die daar stonden want Sander was er ook! Wat gek hen weer te zien na zo’n tijd. Toen we aangelegd hadden, is volgens mij iedereen op de kade geweest en heeft een rondje gelopen. Als afsluiter van de dag gingen we een film kijken, The Avengers – Infinity War. Dat was echt heel erg leuk.

Dit was mijn allerlaatste blogje. Heel School at Sea was echt zo gaaf! Ik heb er erg van genoten en heel erg veel geleerd!

Laters,
Thijmen