Zeeziekte, alweer…

05-11-2023 | 2023 - 2024

Na het vertrek uit Ierland moeten we ongeveer twee weken varen naar Tenerife. Moet je nagaan, voor twee weken zie je alleen de zee om je heen. Voor sommige mensen doet dat denk ik wel wat. De zeeziekte kwam al snel terug toen we op het water waren.

De tweede dag op zee voelen mensen zich nog zeeziek. Ik ben zelf niet zeeziek, maar wel duizelig. Gelukkig heb ik 5 en 6 november wacht. De zeelucht helpt wel heel erg tegen de zeeziekte.  Vooral vandaag was de deining op zee erg hoog. De wacht van 12.00-16.00 uur is te doen, maar als je voor een langere tijd aan het schoonmaken bent (en dat is dus binnen), dan heb je wel last van zeeziekte. Sommige mensen moesten vandaag een zetpil tegen zeeziekte nemen, omdat ze de normale pillen niet binnenhielden! Op 5 november heb ik ook weer een sailmail naar huis gestuurd. Het is altijd leuk om iets naar huis te sturen ook al is het weinig. Het is ook leuk voor je ouders om wat van je te horen. Wat ik zelf jammer vind, is dat ik niet heel veel tijd in de mail heb gestoken omdat ik erg moe was door het nieuwe wachtschema.

Mijn wacht is eigenlijk een beetje een  ’schoonmaakwacht’, je moet vrij veel schoonmaken, namelijk de salon, eetzaal en de gangen. Dit kan met zeeziekte heel lang duren. Elke vijf minuten ging er iemand naar buiten om even een frisse neus te halen. Door de deining stuiterde en rolde de stofzuiger ook naar heel erg veel plaatsen toe. Na een tijdje was gelukkig alles schoon. Deze wacht is aan de andere kant ook eigenlijk best wel leuk, we hebben een gezellige groep en we hadden ook een heerlijke wachtsnack namelijk tosti’s met kaas. Daarnaast was het sturen ook leuk. Met de deining ging het sturen best wel moeilijk maar daar wen je wel snel aan. Al met al was het een erg leuke dag!

Max G