Staande en lopende golven

14-03-2023 | 2022 - 2023

We varen weer! Het begon zo rustig op de helder blauwe golfjes rond Bermuda. Maar zodra we uit de schaduw van het eiland komen, pakt de wind de golven. Dat betekent dat het hele schip heen en weer beweegt door de golven. Soms lijkt het dat we blijven staan op de top van een golf, maar dan een kleine aarzeling… en de boot blijkt het dal toch ook wel leuk te vinden. Op en neer en heen en weer. Het lijkt of de golven de boot besturen. Dit zijn niet meer die kleine lullige golfjes die we in de Cariben hadden. Nee dat zijn golven van bijna 4 meter en ze lopen van schuin achter tegen het schip. Dus als je in de salon zit en uit het raam kijkt zie je op het ene moment de bewolkte lucht en het andere moment kijk je naar de zee. Soms zijn de golven zo hoog dat ze over de reling heen komen. Onze zeebenen zijn niet meer zo heel goed getraind, dus loop je overal tegenaan. Gelukkig kan je je steeds op tijd vastgrijpen.

Slapen is ook weer wennen. Je wordt je bed in- en uitgewiegd. De eerste nacht is vooral heel irritant. Wij moeten wennen terwijl de golven hun patroon voortzetten. Zij staan waar wij liggen.

Daphne