De laatste dag op Bermuda

12-03-2023 | 2022 - 2023

De laatste dag op Bermuda is aangebroken met gelijk het verschuiven van de klok. Dat komt omdat Bermuda nu al naar de zomertijd gaat.

Morgen gaan we beginnen aan de tweede oversteek. Alles moet zeevast, opgeruimd en veilig want dit stuk zou zomaar eens wat ruiger kunnen worden dan we tot nu toe hebben gehad. Het cruisen door de Cariben is voorbij. Waar we eerst lekker op het middendek met een rustig windje ons schoolwerk zaten te maken,  wordt het nu kouder en is er waarschijnlijk wat meer wind en deining. Nu begint het echte zeilen, volgens Sam.

Om half vier moesten we stoppen met school om het schip en onszelf voor te bereiden op het vertrek morgenvroeg. De veiligheidsnetten moeten alvast worden opgehangen en ook alle hutten moeten dit keer echt goed zeevast, want morgenochtend vertrekken we al vroeg. Nadat er gecontroleerd is of alle hutten wel echt goed zeevast zijn gemaakt, mogen we nog één keer de kant op om nog even te genieten van Bermuda voordat we weer vertrekken.

Op naar de Azoren.

Wieke