Slapen in een sauna

05-02-2023 | 2022 - 2023

Slapen in de warmte? Jullie denken misschien waar hebben ze het over, want het vriest in Nederland. Wij varen weer en moeten binnen slapen. En dat is slapen in een sauna.

Gisteren tijdens de nachtwacht verscheen er om de vijf minuten steeds weer iemand op het achterdek. Telkens vroeg de wacht: ’Is het toevallig ook te warm in jouw hut?‘ Het antwoord was eigenlijk altijd ja, het is net een sauna in mijn hut. Ze zaten een paar minuten in de wind en namen dan een koude fles water mee naar hun hut. Vandaag wordt het nog erger… de motor gaat aan. Dat produceert nog een hoop extra warmte. Doordat het het warmst is in de achterste hutten (en dat dan ook meestal de mensen zijn die verschijnen op het achterdek) mogen zij vannacht in de salon slapen. Normaal gesproken is dit uiterst verboden, dus de mensen uit de achterste hutten zijn heel blij! Nu nog afwachten of er nog anderen op het achterdek zullen verschijnen.

Agnès