Paardrijden in El Valle

28-01-2023 | 2022 - 2023

Het bakken van ons pannenkoekenontbijt in San Carlos duurt 4 uur. Helaas is er maar één inductieplaat en die doet het ook nog eens slecht. Dat betekent dat we met vertraging vertrekken naar het bergdorpje El Valle. Dit dorpje ligt best hoog in een krater van een gestorven vulkaan. Wij hebben geluk, want als we uit ons appartement lopen in San Carlos staat daar vlakbij een busje dat ons helemaal naar El Valle kan brengen voor een lage prijs. Het landschap, dat we vanuit de bus zien is echt prachtig.

In El Valle hebben we die middag paardgereden. Aan het begin leek het me niet heel leuk maar het is best cool! Door een gids worden we een stukje de bergen in begeleid. Hier hebben we ook een wilde toekan gezien! Bovenaan maken we een groepsfoto en beginnen aan de terugtocht. We gaan zelfs even in draf en een klein stukje zelfs in galop. Ook rijden we met ons paard door een rivier die tot de buik van het paard komt. Het was leuk om te doen en we zijn weer een ervaring rijker!

Terug van het paardrijden naar het dorp gaan we liften.  We worden opgepikt door een man in een golfkarretje. Hier hebben we inclusief die man met z’n achten in gezeten! Hij stopt bij de mercado waar we vers fruit en souvenirs kunnen kopen, wat een mooie afsluiting is voor deze topdag.

Nathan