Kapitein zoekt stuurman

15-12-2022 | 2022 - 2023

Dagenlang is dit al HET gespreksonderwerp. De scheepsovername! Ongeveer 300 mijl voor aankomst op Dominica gaat het beginnen. De bemanning doet een stapje terug en wij nemen het over. Dit betekent dat er verschillende nautische functies gevuld moeten worden en dat gaat er serieus aan toe op de Thalassa.

Eerst schrijven wij een echte sollicitatiebrief voor de functie de we willen hebben. Dan is het zover, we moeten op sollicitatiegesprek! De andere SaS’ers en ik worden een voor een naar de stuurhut geroepen en ondervraagd door de onderwijscoördinator en de kapitein. Ze willen weten waarom we solliciteren, waarom we denken dat we geschikt zijn en ze testen ons op onze kennis van het schip. Superspannend dus! Voor de SaS’ers die hebben gesolliciteerd als voor hoge nautische functies is het extra zweten. Want zij moeten vertellen hoe zij het schip en iedereen erop veilig naar Dominica zullen brengen. Voor deze mensen zijn de gesprekjes dus extra zenuwslopend.

Gelukkig ben ik veilig voor deze ondervraging want ik solliciteer voor het animatieteam!

Marijn