Pandemie

13-12-2022 | 2022 - 2023

Vandaag was de dag dat we eigenlijk hadden moeten aankomen op Dominica. Het weer dacht daar echter anders over. Door een subtropische storm moesten wij een heel stuk terugvaren. We zijn hierdoor uiteindelijk bijna 700 mijl omgevaren en dus liggen wij vandaag niet voor de kust van Dominica voor anker en lekker te zwemmen in de baai, maar varen wij nog midden op de oceaan. Het weer is gelukkig al veel beter en we konden vandaag lekker lunchen op het middendek. De keukendienst had risotto voor ons gemaakt en iedereen heeft heerlijk in het zonnetje zitten eten. Met zulk warm weer is die ene week extra op zee zo erg nog niet.

Er is helaas nog meer gebeurd vandaag. De luizen, die we in Tenerife of misschien al wel eerder opgepikt hebben, blijken hardnekkig. Vandaag werd er door wat mensen gekamd en nu bleek zelfs één van de kale leerlingen slachtoffer. Hij dacht veilig te zijn voor de luizen, maar helaas. We gaan het nu dus maar weer serieus aanpakken. Iedereen moet zijn haren nu weer in een knot doen, want zelfs mensen zonder haar zijn niet meer veilig voor de luizenpandemie.

We moeten ons een weg uit de pandemie kammen, dus de komende dagen wordt iedereen elke dag gecontroleerd.

Lieve K