Een heleboel tekeningen voor de Sint

04-12-2022 | 2022 - 2023

Zo’n twee dagen geleden kregen we ineens een brief van Sinterklaas! We mochten onze schoen zetten de dag voor pakjesavond, mits iedere wacht twee liedjes zou zingen op de brug. Uiteraard was dit zo’n beetje het eerste wat iedere wacht deed, zodra de wacht begon! De volgende dag kwam er nog een brief…

We moesten allemaal of een gedicht of een tekening voor Sint en Piet maken. Toen was het zover, 4 december. Iedereen was druk in de weer met tekeningen maken, kleurplaten inkleuren of een mooi gedicht schrijven. De sfeer was GE-WEL-DIG! Er werden de hele avond door Sinterklaasliedjes gezongen en de hele salon was omgetoverd tot “creatielocatie“ met overal stiften, scharen, kleurpotloden, en nog veel meer. uiteindelijk heeft iedereen zijn schoen gezet en zijn/haar creatie erin gedaan. De volgende ochtend was het prijs! Bijna iedereen had zijn eigen voorletter van chocolade gekregen in ruil voor de tekening. Sommigen waren alleen vergeten om hun naam op hun tekening (of hun zeillaars) te zetten, dus wist de Sint niet goed welke letters waarin moesten. Veel mensen hebben namelijk ook dezelfde soort zeillaars… Nadat iedereen zijn naam had toegevoegd, bleek de Sint tijdens de lunch toen iedereen op het middendek zat nóg een keertje te zijn langs geweest om zijn fout recht te zetten.

Eind goed, al goed en we hebben met z’n allen de hele dag lopen smullen van de chocolade!

Jonas P