Mijn paradijs

14-11-2022 | 2022 - 2023

Doe je ogen even dicht en stel je jouw paradijs eens voor. Ik zie een warme dag voor me, zo ongeveer 27 graden. Ik zie mezelf in mijn zwembroek op een mooie witte ligstoel liggen. De lucht is helemaal blauw, de zon schijnt fel en ik lig lekker te bruinen. Voor me ligt een zwembad, je ziet de zon weerkaatsen op het doorzichtige blauwe water. In het midden van het zwembad ligt een eiland van rotsen met palmbomen. Op de achtergrond zie je de stad met daar achter de contouren van de bergen. Als ik me omdraai zie ik de uitgestrekte blauwe oceaan. Hier en daar zie je een bootje over de zee varen, en in de verte zie ik een driemaster liggen.

En toen werd ik wakker, niet op de Thalassa en niet in mijn eigen bed, maar wel in mijn paradijs: op een ligstoel in een prachtig zoutwaterzwembad in Santa Cruz de Tenerife met de Thalassa op de achtergrond.

Moen