Pubquiz met helaas geen popcorn

12-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag hadden we de pubquiz over Tenerife. We komen namelijk morgen aan. Vol spanning ging iedereen in de salon zitten. De teams werden gemaakt en Sander vertelde dat de prijs (weer) popcorn was.

Iedereen ging opeens wat rechter op zitten. Ik zat zelf in het team met Sam, de kapitein. Wij hadden er erg veel vertrouwen in dat we zouden winnen. Ik had die dag ook Spaans gehad, dus dat was erg handig, want er kwamen namelijk veel Spaanse woorden in de quiz voor. De vragen verschilden van, hoe wordt een lokale bewoner genoemd tot noem zo veel mogelijk Canarische eilanden.

Veel vragen hadden we goed, maar helaas hadden we de vraag over (de) El Teide verkeerd beantwoord. Binnenkort gaan we die vulkaan op lopen, dus Sander vond het grappig om te zien of we wel wisten hoe hoog die vulkaan is. We zaten er een kilometer naast, in ons nadeel… Wist je dat El Teide ruim 3700 meter hoog is?

Dus één van de andere teams had gewonnen. We zagen de glunderende gezichten toen ze de popcornzak kregen en roken de popcorn geur de hele avond. Gelukkig wilden ze nog wel een paar popcorntjes afstaan tijdens de filmavond na afloop van de quiz.

Merle