Bakkers klaar? Bakken maar!

24-10-2022 | 2022 - 2023

Iedereen was lekker aan zijn of haar schoolwerk toen er een lijstje van Sam tevoorschijn kwam met een stuk of 10 namen zonder enige context. Mijn eerste gedachte was, wat hebben we fout gedaan? Maar ik kon alleen niks bedenken. wat mij eigenlijk nog banger maakte. Er werd wel bij verteld dat we in de eetzaal moesten verzamelen. Dus dat deed iedereen.

Toen we daar zaten kwam Sam aan met een grijns op zijn gezicht en zei hij dat hij ons een lesje broodbakken ging geven. Dat was een opluchting voor ons en Sam vond het heel grappig.

Hij had twee recepten bij zich, eentje voor maïsbrood en eentje voor lichtbruinbrood. Hij ging ons stap voor stap uitleggen hoe we een brood goed mixen in de Hobart (onze lieftallige mixer). Later liet hij zien hoe je brood laat rijzen in de oven. En het belangrijkste, hoe we als echte bakkers een brood kneden en in de vorm doen.

Ik kan je vertellen dat het eindresultaat beter is dan het brood dat je in de Nederlandse supermarkten koopt.

Janske