Babbelen over zeilen

22-02-2022 | 2021 - 2022

Zeilen is natuurlijk een standaard onderwerp aan boord, maar al helemaal tijdens de sailtraining.

We zijn weer bezig met een oceaanoversteek, dit betekent dat er veel tijd is om te zeilen.
Ook komt er weer een scheepsovername aan, dus werd het tijd om alle kennis weer te verfrissen met een sailtraining. Met onderwerpen zoals welke zeilen we moeten zetten bij welke omstandigheden, hoe je buien herkent en weer leest, het maken van manoeuvres, het opzetten van routes en het lezen van kaarten.  

Verder varen we nu heel scherp aan de wind omdat we de wind tegen hebben, daardoor hakken we met het schip door de golven en gaan we nog niet erg snel.  Als dit nog lang blijft kunnen we nog wel wat dagen bij de oceaanoversteek op tellen. 

Voor de ouders: Don’t worry. 16 april terug in Nederland gaat lukken.

Kiki