’’Waar slaap jij vanavond?’’

10-02-2022 | 2021 - 2022

Een avond in de haven aan boord van de Thalassa.

Als we weer voor anker of in de haven liggen staat één ding vooral centraal: BUITEN SLAPEN! Het is namelijk zo’n intense sauna in het schip dat het bijna een must is.

Het tafereel begint altijd al vlak na het eten wanneer de beste plaatsen worden veroverd om de hangmatten op te hangen. We gaan vervolgens pas een paar uur later naar bed maar lekker slapen is alvast verzekerd. Er zit namelijk een hele tactiek achter om niet in de regen, wind of in het licht te slapen. Zelf vind ik de beste plek helemaal op het achterdek stuurboord in het gangboord. Wel is het altijd duidelijk wie de meest langzame mensen zijn want die belanden vervolgens met een matje op de grond. Dit gebeurt meestal pas na negenen als iedereen naar zijn slaapplek verplaatst. Het is gebleken dat iedereen aan boord van een goede nachtrust is gaan houden. Om 10uur is het namelijk helemaal stil aan boord. De laatste potjes kaarten zijn dan alweer gespeeld en de laatste gesprekken afgerond.

Als vervolgens iedereen een plekje heeft gevonden is het tijd om ons pyjamafeestje af te sluiten en lekker te gaan slapen.

Eva