Laatste zwemdag

08-02-2022 | 2021 - 2022

Vandaag begon als een weer een normale schooldag, de tweede na de eigen reis. Na een dag school strijden kwam om 4 uur ineens het nieuws dat we eerder mochten stoppen en mochten gaan zwemmen. Heerlijk natuurlijk, zeker nu wij een douchestop hebben en dat dus DE manier is om je te wassen.

Nadat we ons gewassen hadden was het tijd voor recreatie: we gingen moddergooien en letterlijk dan. Het bakboordanker van de Thalassa was al opgehaald omdat we morgen gaan vertrekken en hierop was modder blijven haken. We hadden het waterdichte plan (we lagen wel in het water natuurlijk maar dit is dus NIET letterlijk) om modder te pakken en ons dan achter de bijboot te verstoppen en te wachten tot de recreanten die een rondje rond het schip zwommen langs ons kwamen. Ons plan was toch niet waterdicht, niet omdat we in het water lagen, maar ze hadden ons gezien en zwommen met een flinke boog om ons heen. Het was tijd voor een inhaalslag en we gingen gooien op afstand. Toen we allemaal mis gegooid hadden zwommen we terug naar het anker om meer modder te halen. Na een tijd lang gooien was er stiekem nog een recreant over die onze munitie (het anker) overnam. Na een heftige tocht kwamen wij bij het anker aan en begon een gevecht waarbij er modder in haren en zo gesmeerd werd. Daarna gingen we weer wassen en dat was DE laatste zwemdag in het Caribisch gebied en misschien wel ook de laatste voor de rest van School at Sea 2021-2022!

Emil