Het is het eigenlijk allemaal net niet

16-12-2021 | 2021 - 2022

Als je na de lunch hoort dat we moeten opruimen maar dan terug moet komen voor een middendekje denk je snel: ‘wat is er nu weer fout gegaan?’.

Na een ochtend met rustig opstaan en ontbijten, zijn we allemaal aan school begonnen. We hebben rustig doorgewerkt tot de lunch. Nadat iedereen had gegeten, werden we bijeengeroepen door Sam. Hij was niet zo blij, want er waren een paar van ons die de afspraken niet helemaal hadden begrepen. In sommige eerdere bestemmingen hebben mensen met ApplePay dingen gekocht, maar het is de bedoeling dat we allemaal dezelfde hoeveelheid (contant) geld hebben. De reden dat Sam hier boos over was geworden was grotendeels omdat hij het zo eerlijk mogelijk wil maken voor iedereen.

Maar dat niet alleen, er waren namelijk heel veel kleine dingen die zich allemaal opgehoopt hadden, en dit incident was slechts de druppel die de emmer deed vollopen. Sam zei uiteindelijk tegen ons dat we het allemaal zelf mochten uitzoeken, en tot een goede oplossing mochten komen. Er is helaas geen één goede en snelle oplossing want dit is iets wat je als groep samen moet uitzoeken, afspraken over moet maken en je er ook aan houden.

Toch was deze ervaring over het algemeen heel leerzaam en ik ben blij dat het zo is verlopen.

Mees