Keukendienst!

13-11-2021 | 2021 - 2022

Hier aan boord van de Thalassa hebben we drie soorten dagen…

Schooldagen, wachtdagen en elke twaalf dagen een keukendienst… Vandaag was het weer zover en mocht ik samen met twee anderen de keuken in. Om half zes werd ik gewekt en omdat ik een wondje aan mijn vinger had moest ik voor de hygiëne een echte vingercondoom om (ja lieve lezers, de naam zegt genoeg).

Voor het ontbijt hadden we hartige rijst. Gisteren was er wat groente en rijst overgebleven, maar niet genoeg, dus er ging gelijk een pan met nieuwe rijst op het vuur. Na het ontbijt moesten we aan de lunch en het 11-uurtje beginnen. Het 11-uurtje was fruit en voor de lunch hadden we chili con carne bedacht. Vrolijk het recept volgend stopte ik er lekker veel kruiden in. Bij het proeven kwamen we erachter dat cayenne poeder niet hetzelfde is als chilipoeder… OEPS!! Gelukkig vond (bijna) iedereen het lekker. Na de lunch en 2,5 uur afwassen konden we gaan beginnen aan het 4-uurtje en het avondeten. Voor het 4-uurtje hadden we koekjes bedacht, maar opeens hadden we daar nog 20 minuten voor en moesten ze ook nog de oven in. Uiteindelijk werd het een 10 voor half 5’je en viel het – ondanks de controversiële pindakaas die erin zat – in de smaak. Na het avondeten, die bestond uit tien broden met zelfgemaakte spreads en een heleboel couscous, mochten we nóg een berg afwassen.

Om 22:00 kon ik film gaan kijken en daarna lekker gaan slapen.

Roos