Nu is School at Sea écht begonnen

31-08-2021 | 2021 - 2022

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.9.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Deze opmerking, vaak gehoord voor, tijdens en soms zelfs nog na afloop van de zes maanden aan boord met School at Sea, geeft op een bijzondere manier weer waar de reis om draait. Het gaat namelijk om jouw eigen, persoonlijke ontwikkelingstraject binnen de minisamenleving aan boord. Die is voor iedereen anders! Zoals iedereen zijn eigen unieke route naar het inschepen aflegt, elke opvarende met zijn eigen leerdoelen bezig is en iedereen de reis op zijn eigen manier beleeft, is er ook voor iedereen een ander moment waarop zij tegen zichzelf zeggen: “Nu is School at Sea écht begonnen”.

Begint School at Sea op het moment dat iemand de eerste keer onze poster op school ziet hangen? Op de dag van de eerste bijeenkomst van het Fundraising Traject? Op dat moment waarop je je eerste sponsor binnenhaalt? Op 17 oktober 2021, de dag van inschepen? Of nog later, als we de Nederlandse wateren verlaten hebben? Of misschien zelfs pas als de eerste bestemming in zicht is?

Of is School at Sea afgelopen zaterdag begonnen? Na de twee kennismakingsweekenden was dit de eerste keer dat de hele, definitieve SaS-groep voor het eerst bij elkaar kwam. Toch weer even spannend, want wie zijn die nieuwe gezichten die bij het andere weekend waren en jij nog niet eerder gezien hebt?

Ik denk dat afgelopen zaterdag voor mij wel echt het beginpunt van SaS 2021-2022 was. Ja, het is moeilijk om één beginmoment aan te wijzen, maar deze staat zeker in mijn top drie. Eén van mijn taken is namelijk ervoor zorgen dat de SaS’ers tijdens de reis door kunnen werken aan hun schoolwerk. Daar moet veel voor voorbereid worden in deze eerste weken van het schooljaar, dus hebben de SaS’ers zaterdag uitleg over gekregen over hoe ze dat kunnen aanpakken. Gewapend met stap-voor-stap instructies gaan zij nu op school afspraken maken met hun docenten over het schoolwerk aan boord. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Door de SaS’ers er op uit te sturen is dat balletje nu dus echt gaan rollen. De komende weken voer ik gesprekken met ouders en docenten om er voor te zorgen dat de SaS’ers goed voorbereid aan School at Sea kunnen “beginnen” als ze op 17 oktober aan boord stappen.

Oftewel: “Nu is School at Sea écht begonnen”

Sander Habets
Onderwijscoördinator aan boord 2021-2022

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]