Selectie voor SaS 2021-2022

21-06-2021 | 2021 - 2022

School at Sea selecteert elk jaar een nieuw docententeam. Docenten zijn gewend om in een klaslokaal te werken en aan het einde van de dag naar huis te gaan, dus samen werken én vooral ook samen leven met je leerlingen op zo’n klein oppervlak is ook voor hen een flinke verandering. Ondertussen werkt de groep jongeren ook hard aan hun fondsenwerving en hun schoolcijfers om deelname aan School at Sea 2021-2022 mogelijk te maken. Het eerste kennismakingsweekend is geweest en het tweede staat voor de deur.

Voor de aankomende SaS’ers is het dus nog even in spanning afwachten of zij er volgend jaar bij zijn, maar Judith weet het nu al. Zij zal volgend jaar meevaren als docent Nederlands. Hieronder lees je hoe zij uitkijkt naar het avontuur…

Een half jaar aan boord van een zeilschip lesgeven en leven. Ondertussen de Atlantische oceaan overvaren. Een korte beschrijving van het fantastische avontuur dat ik vanaf half oktober zal aangaan met de ’21-’22 SaS-lichting docenten en leerlingen.

Hoewel het huidige schooljaar nog loopt en de zomervakantie nog moet beginnen, is mijn SaS-avontuur gevoelsmatig al begonnen. Nadat ik familie, vrienden en collega’s heb verteld dat ik als docent Nederlands mee zal varen op de Thalassa, werd het voor mezelf pas realiteit. Ik merk dat ik er lastig een voorstelling bij kan maken, maar er juist daarom enorm naar uitkijk. Het overkomt je zelden dat je ergens aan begint zonder te weten hoe het zal voelen, en wat voor impact het op je zal hebben.

Een paar vragen waar ik nog geen antwoord op heb, maar waarschijnlijk snel genoeg achter zal komen: Hoe zal het zijn om omringd te zijn met oneindig veel water? Heb ik wel zeebenen? Zal ik heimwee hebben naar Groningen? Welke boeken wil ik meenemen aan boord? Ga ik het missen om in een ongezonde bui patat en snacks te kunnen laten bezorgen?

Totdat het avontuur begint, zal deze lijst ongetwijfeld uitgebreid worden, en ben ik vast niet de enige die zich van alles afvraagt. Ik kijk ernaar uit om aan boord te stappen, en samen achter de antwoorden te komen!

Judith