Op onderzoek op Bermuda

09-03-2021 | 2020 - 2021 (virtueel)

Vanuit School at Sea worden op Bermuda een aantal excursies georganiseerd. Een les over de economie van het eiland van een lokale econoom, als het mogelijk is een uitwisseling met het lokale schoolzeilschip de ‘Spirit of Bermuda’, een excursie naar overwoekerde forten op het eiland, een ochtendwandeling om de zonsopkomst te zien en verder natuurlijk de normale boodschappen bij iedere stop!

Bermuda is dan misschien niet groot, maar er is genoeg te doen. Ook tijdens een dagje vrij beleven de SaS’ers genoeg avonturen!!

Sterre uit School at Sea jaar 2019/2020 beschrijft haar dagje vrij:

Nou, daar waren we dan. Dwars door de Bermudadriehoek en aangekomen op Bermuda kregen we een paar dagen later vrije tijd. Samen met een paar andere SaS‘ers stond ik bij een „busstation“ (het was enkel een roze paaltje) te wachten op de bus naar Hamilton. En ja hoor, het was een échte bus, waar we in konden zitten.

In Hamilton aangekomen gingen we een winkelcentrum in om daar gebruik te maken van de wifi. Al die SaS’ers die daar op de grond op hun telefoon zaten, wekten wat vreemde blikken op bij omstanders. Zo riep een voorbijganger: „What the hell is going on? What the **** are you doing here all on your phones like that?“ Tja, ik probeerde het project nog uit te leggen… maar dat werkte niet.

Nadat we weer met iedereen bijgekletst waren, gingen we op zoek naar goedkope lunch. Alles is hier namelijk superduur! Bij een bakker hebben we wat broodjes gekocht die we in een parkje opaten.
Natuurlijk zijn we ook nog op zoek gegaan naar de erg gewilde Bermuda truien. Deze SaS-traditie moest immers in stand worden gehouden. Ook hebben we weer een veel te dure voorraad aan eten ingeslagen in een echte supermarkt! Niet eentje waar je dus twintig minuten moest wachten totdat je er in kon en de helft van de schappen leeg stonden.

’s Avonds zijn we aan het water gaan zitten en hebben we genoten van het prachtige landschap en het blauwe water van Bermuda. Na gegeten te hebben in weer een veel te duur restaurant was het tijd om naar huis, de Thalassa dus, te gaan.

Sterre

Joost uit School at Sea jaar 2015/2016 beschrijft heel mooi hoe hij Bermuda ervaren heeft.

Vandaag hebben we te horen gekregen dat we op eigen reis op Bermuda gingen. Arend, Bart en ik gingen samen op stap. We zijn heel Bermuda over gelift, vanaf St. George’s naar Hamilton naar Dockland, om daar de School at Sea vlag bij het fort te hijsen. Jammer genoeg had geen van ons dollars mee, wat het reisgebeuren iets lastiger maakte. Niet getreurd, wij gingen liften. Onze eerste lift bracht ons voor de eerste etappe tot de helft, tot aan het vliegveld. We werden vervoerd in een transporttruck waar we lekker konden staan met de wind in onze haren. Hierna kwamen we een mevrouw tegen die haar kinderen net naar school had gebracht en naar Hamilton moest.

Het was erg gezellig om in de auto te met haar praten over Bermuda. Ze vertelde dat zij hier wel heel veel verdient, maar dat alles heel duur is. Ze verdiende 130.000 $ netto per jaar. Haar huis is 4500 $ per maand en daar komt nog een gekke belasting overheen. Een pak melk is 5,25 $. Dan raakt dat fortuin snel op. Alles moet namelijk geïmporteerd worden naar Bermuda. In Hamilton had Arend nieuwe schoenen nodig, die we na een kort gesprek deels gesponsord kregen, omdat hij bewondering had voor ons project. Hierna gingen we na een kort gesprek over ons project gratis met de pont naar Dockland. Hier kwamen we Team Oracle van de America’s Cup tegen die hier een grote trainingszaal en organisatiegebouw hebben. Arend, Bart en ik hebben ook meegetraind met die mannen, het is echt niet normaal hoe sterk zij zijn. Honderd slagen halen met een winch op windkracht 30, respect. Ik hield het één minuut vol. Het team was al de halve dag bezig.

Hierna zijn we naar het oude fort geweest, waar we na een kort gesprek over ons project ook gratis binnenkwamen. Hier hebben we de vlag gehesen, Neptunus verkleed, het fort verkend en Wi-Fi gebruikt bij de dolfijnen van Dolphin Quest, waar we ook gratis waren! Hierna zijn we teruggegaan naar Hamilton met de pont. Niemand ging jammer genoeg naar St. George’s vanuit Hamilton. Toen besloten we naar de vrienden van Bart te gaan. Deze club is voor mensen van de Azoren, aangezien 11.000 van de 70.000 bewoners van Bermuda uit de Azoren komt. Bart had hier een dag geleden een interview gehad voor de televisie van Portugal. De baas van deze club was enorm aardig en kocht een buskaartje voor ons naar St. George’s.

Daar aangekomen moesten we beginnen met het opbouwen van de barbecue voor het feest met het Duitse schip dat naast ons ligt, de Thor Heyerdahl. Erg gezellige mensen. Vandaag was een leuke dag.

JOOST