School at Sea is virtueel aangekomen in Tenerife

12-11-2020 | 2020 - 2021 (virtueel)

De laatste dagen op zee waren heerlijk rustig. De routine van twee wachtdagen en dan twee schooldagen begint er al aardig in te komen. Het trainen op zeilen en kennis van de lijnen aan boord begint steeds leuker te worden, vooral nu de zeeziekte voor bijna iedereen voorbij is.

We zijn in de ochtend aangekomen in Tenerife en liggen op een mooie plek in de binnenhaven. We hebben daar inmiddels onze vaste plek. Vanaf hier kan de groep beginnen aan een aantal opdrachten. Een van deze opdrachten is een uitwisseling met een lokale school. Deel één van deze uitwisseling is een bezoek aan een middelbare school op Tenerife, waar ze zien hoe leeftijdgenoten op deze prachtige eilanden leven. Deel twee is het ontvangen van de Spaanse leeftijdgenoten van de school aan boord en welkom heten in onze wereld. Dit houdt ook in dat er eten klaargemaakt zal worden, er ‘Hollandse’ eigenaardigheden uitgelegd gaan worden EN er in de mast geklommen zal worden!

Olivia beschreef haar ervaring tijdens School at Sea 2016/2017

We zijn 10 november op uitwisseling geweest met een lokale school. Een van onze medestudenten (Ellen) zat daar vorig jaar op school en is zo over SaS te weten gekomen.

 

Het was er heel gezellig. We kregen een warm welkom en zijn dan enkele sporten gaan beoefenen zoals basketbal, voetbal, hun versie van de stoelendans… Daarna zijn we gaan “ontbijten” en kregen we allemaal lekkers. Toen iedereen klaar was met smullen zijn we begonnen aan de workshops die ze hadden georganiseerd. Eentje was met verf en dat kon je duidelijk zien aan de mensen, want heel veel van ons, zowel de SaS’ers als de Canarische leerlingen, zaten helemaal onder.

 

Na al deze leuke workshops zijn er een paar van ons teruggekeerd om de workshops op de boot te organiseren. Onder leiding van Simone was het hier perfect georganiseerd, het eten was op tijd klaar, de barbecue was fantastisch. De mensen mochten de mast en het kluivernet in en kregen een rondleiding en een filmpje te zien…

 

Met andere woorden het ging fantastisch!

 

Olivia

In 2017/2018 beschreef Tamara hun ervaring

Nieuwe vrienden

 

Daar liepen we dan in onze witte School at Sea polo’s. We hadden een uitwisseling met een school op Tenerife. Na een korte ontvangst deden we verschillende activiteiten. Er werden vier groepen gemaakt. De eerste activiteit die wij deden was basketballen en daarna kregen we ‘taalles’ waarbij we in Spaans, Nederlands en Engels woorden of zinnen mochten opschrijven. Ten slotte deden we stoelendans. Na deze activiteiten was het etenstijd. Er stond een heel buffet klaar, met van alles wat! Koekjes, cake, hartige taart, frisdrank, fruit en nog veel meer. Iedereen kon z’n hart ophalen, want zo’n buffet krijgen we niet aan boord! Na het eten stonden nog andere activiteiten gepland, maar toen er muziek werd opgezet en iedereen aan het dansen sloeg, werden die geschrapt. De tijd was om, we moesten terug naar het schip. Gelukkig zouden ze die avond nog naar ons komen.

 

Om half vijf stonden ze op de kade. Daar werden ze ontvangen, kregen ze een nummer (net als wij er een hebben) en werden ze in groepen verdeeld. Ik was groepsbegeleider met Miriam en eerst gaven we ze een rondleiding op het schip. Zo leuk die reacties op de hutten (zo klein zijn ze echt niet!). Daarna deden ze verschillende activiteiten zoals voetballen, in de mast en het kluivernet klimmen en Nederlandse spelletjes. Bij het klimmen liep het een beetje uit dus uiteindelijk liep heel de planning in de soep, maar ondanks dat was het erg leuk. Toen de laatste leerlingen uit de mast waren, was het tijd om te eten. De keukendienst had een heerlijke maaltijd klaargemaakt met wat Nederlandse dingen zoals hutspot en kaas, maar ook was er salade, wraps en watermeloen met zalm. Na het eten moesten onze uitwisselingsstudenten alweer naar huis. Jammer, want ook al is een dag niet lang om vrienden te worden, ze voelden al wel een beetje zo.

 

Tamara