De eerste dag van de onderwijscoördinator

18-10-2020 | 2020 - 2021 (virtueel)

Vandaag zou SaS-lichting 2020-2021 inschepen. Helaas gaat dat dit jaar niet door, maar als start van onze virtuele reis vertellen Sam (de kapitein) en Sander (de onderwijscoördinator) hoe zij de eerste dag aan boord ervaren:

“Hèhè, eindelijk. Dit is waar alle e-mails, telefonische afspraken, schoolgesprekken, oudergesprekken, SaS-stories, bijeenkomsten en toetsenoverzichten goed voor waren: er is een groep perfect voorbereide SaS’ers aan boord gestapt. Ze weten wat de regels zijn en weten precies wat er de komende zes maanden van hen verwacht wordt. Door het goede overzicht dat de SaS’ers, hun ouders, hun docenten op school en ik nu hebben, zou het schoolwerk ook zonder problemen moeten verlopen. Als dat lekker loopt, kunnen we veel tijd in het SaS-curriculum steken.

Mooi, ik heb er zin in! Tegelijkertijd vind ik het ook wel een beetje spannend, want dit wordt voor mij de eerste keer dat ik als onderwijscoördinator de reis opstart. De voorgaande jaren was ik vooral de bètadocent aan boord of regelde mijn collega Pascal aan het begin alles.

Sam doet zijn praatje, terwijl ik het docententeam nog even snel instrueer over de tassencontrole. We moeten natuurlijk nog wel checken of iedereen zich wel aan de paklijst gehouden heeft! Voor de docenten is dat ook het moment om de SaS’ers al wat beter te leren kennen. Wie zou er dit jaar de meeste make-up mee hebben genomen? Dan vanavond nog even een drankje op het bovendek om met het team ontspannen de eerste dag SaS af te sluiten. Het zal nog wel even duren voordat alle hutten zijn ingeruimd, dus ik kan het allemaal eens rustig bekijken.

Inmiddels zijn de SaS´ers door Sam aan het werk gezet. Het is een lekker hectische bedoeling aan boord.

En dan begint het hoor:

“Sander, mijn docent had nog een vraag over…”

“Sander, ik heb per ongeluk toch een creditcard meegenomen want die zat nog in mijn portemonnee”

“Sander, hoe zit het eigenlijk met luistertoetsen?”

“Sander, hebben we dit programma eigenlijk op de laptops staan? Want dat heb ik voor informatica nodig”

“Sander, mijn ouders zijn mijn verjaardagsdoos vergeten.”

“Sander, ik heb mijn eigen laptop meegenomen, want die heb ik nodig voor school. Mag wel toch?”

“Sander, ik ben mijn grafische rekenmachine thuis vergeten”

 

*zucht*

 

Dat begint weer lekker. Nouja, we hebben nog een paar dagen voor we echt het ruime sop kiezen. Genoeg tijd om deze opstartproblemen nog even te verhelpen, toch?”

Sander (onderwijscoördinator aan boord)