De laatste hele dag

17-04-2020 | 2019 - 2020

Vanochtend, toen iedereen wakker werd, begon de laatste hele dag van School at Sea ’19/’20. Vandaag zouden we alles inpakken, het schip schoonmaken en een mooie laatste avond hebben. We lagen nog op de Waddenzee, dus vertrokken we al voor het ontbijt richting Harlingen. Dat deed de bemanning: wij mochten uitslapen tot 10:00 uur, omdat we gisteren ons feestje hadden gehad.

We waren onderweg al begonnen met schoonmaken, maar toen we stillagen begon het gezwoeg en het gezweet echt. Het schip was uiteindelijk best schoon, dus brak het laatste avondmaal aan.

We aten heerlijke lasagne en er stonden zelfs kaarsjes op tafel. Het was erg gezellig maar het voelde ook raar om zo voor de laatste keer met elkaar te eten. Na het avondeten hadden we ook voor de laatste keer filmavond. Omdat wij morgen een vreemde aankomst hebben, hadden onze ouders een filmpje van vrienden en familie opgestuurd. Dat hebben we samen in de salon gekeken. Het was een leuke film en erg gezellig. Na de filmavond bleef iedereen nog in de salon om nog de laatste keer met elkaar een spelletje te spelen en een mooie laatste School at Sea-avond te hebben.

Morgen zal iedereen opgehaald worden en zit deze mooie onvergetelijke reis erop.

Tobias E.