Goodbye Coronaland!?

12-04-2020 | 2019 - 2020

Vandaag was het Pasen, de dag dat Jezus is opgestaan uit zijn graf. Voor ons had het een hele andere betekenis. Voor ons is namelijk de laatste week van School at Sea ingegaan. We zouden vandaag het wad op gaan om vijf dagen voor anker te liggen en er daar nog een leuke tijd van te maken. Maar voordat we vertrokken moesten we toch nog Onze-Lieve-Heer een eerbetoon geven. Dit deden wij in de vorm van uitslapen. We mochten namelijk tot 10:00 uur uitslapen, dit is natuurlijk uitzonderlijk lang voor een SaS’er. We mochten hierna nog even lekker blijven liggen om rustig op te staan om ons vervolgens naar het paasontbijt te begeven.

De tafel was volladen met eten dat je niet gewend bent op School at Sea. Er stond bacon, gekookte eitjes, confituur, pindakaas, kaas, paaseitjes, croissantjes, bolletjes, paas-stol, sinaasappelsap en voor iedereen een chocoladepaashaas. Na dit allemaal verorberd te hebben, maakten wij het schip klaar om ons op het wad te begeven. Iedereen was in een uitgelaten stemming en vastbesloten om van de laatste week SaS iets moois te maken. Iedereen was op het bovendek toen we de haven uitvoeren en de potvis van Harlingen, die nog een laatste keer water in de lucht spuwde en een kreungeluid maakte, gedag wuifden. Hierna riep Sam heel hard dat er eindelijk paaseitjes gezocht mochten worden die verspreid waren over het gehele schip.

Iedereen zat bomvol met suiker en was dus ook heel erg druk en had een beetje last van de maag. Het was hierdoor wel heel gezellig op het bovendek: er werd gedanst, op de stuurhut gechilld, haar geknipt en er werden moppen getapt. Wij hadden ons dus voorbereid op wéér lekker dagje chillen op het dek. Maar toen kwam onze meest geliefde onderwijscoördinator met de mededeling: ALLEMAAL AAN SCHOOL!

Teun