Op naar Nederland

12-03-2020 | 2019 - 2020

De dag begon met een mooie zonsopkomst tijdens mijn wacht. De zee was kalm en er stond een prima wind. Wat een topdag, dacht ik.

Aan het eind van de middag werd iedereen naar de salon geroepen. Daar vertelde Sam dat we de Azoren, waar we al naar onderweg waren vanaf Bermuda, over zouden slaan. Dit is omdat de Azoren in lockdown zijn vanwege het coronavirus. Omdat ook veel andere Europese landen de komende weken waarschijnlijk op slot gaan, moeten we in één keer doorvaren naar Nederland. In het Engelse Kanaal kijken we nog eens hoe de situatie er dan voor ligt. Daar zullen we beslissen waar we precies heen gaan. Dit betekent dat we de komende drie weken nog op zee zitten. Hierdoor is de kans op quarantaine als we aankomen in Nederland wel een stuk kleiner, want we zijn nu op zee al in een soort quarantaine. Dit nieuws vonden de meesten niet heel leuk, maar iedereen kon zich er snel overheen zetten.

Na dit nieuws had ik weer wacht. We zijn nu een wedstrijdje aan het houden tegen de bemanning en andere wachten. De wedstrijd is om alle bramzeilen (de bovenste zeilen) zo snel mogelijk te strijken en weer te zetten. De bemanning staat natuurlijk ruim aan kop maar er wordt flink gestreden om de tweede plek. Vandaag hebben we aan het begin van de wacht een schematische tekening van het dek gemaakt waar in stond wie wat moest doen en hoe iedereen het efficiëntst kon lopen. We hebben onze tijd van gisteren flink verbeterd maar staan met negen seconden verschil op de derde plek. Het is erg leuk dat iedere wacht zo fanatiek is, want zo worden de wachten nooit saai.

Het was jammer dat we de tweede plek net niet gehaald hadden, maar de volgende wacht gaan we weer strijden!

Tobias E.