Golven zo hoog!!!

01-03-2020 | 2019 - 2020

De beruchte Bermudadriehoek, de plek waar schepen verdwijnen en waar kompassen de weg niet meer weten. In het echt is het hier niet veel erger dan andere zeeën. Wat wel erger wordt, zijn de golven. Deze golven zijn niet de golven die we hadden op de heenweg, dit zijn golven die soms tot over het bovendek komen, golven die het schip meer dan 40 graden kunnen laten rollen over stuurboord en bakboord.

Als ik een inschatting zou moeten maken dan zijn deze golven ongeveer drie meter of meer hoog. Ook hebben deze golven soms de neiging om het schip 5, 10 of heel soms 15 graden van koers te drukken. De scholieren in de salon proberen hun schoolboeken bij elkaar te houden terwijl het schip zo erg aan het rollen is. De keukendienst probeert het eten en alle bakjes, potten en pannen op het aanrecht en het fornuis te houden. Soms hoor je zelfs als wacht op het bovendek het gekletter van de bakplaten en de kommetjes die op de grond van de keuken vallen.

Het grootste deel van de tijd was de Bermudadriehoek gewoon een stuk oceaan waarop we lekker hebben kunnen zeilen. Nu het weer niet meer meezit, wordt het wel wat ruiger…

Tobias Z.