Eerste nachtwacht met een vleugje school

28-02-2020 | 2019 - 2020

De nachtwacht hebben voor de eerste keer, dat is best een beleving. Wetende dat de wacht vóór jou dus nog wakker was toen jij ging slapen en sindsdien geen slaap heeft gehad is best bijzonder, zeker omdat ik vorige periode die wacht was. Omdat de motor aan stond en we dus niet aan het zeilen waren, besloten enkelen om die nacht aan school te gaan. Dat kan namelijk sinds kort. De mensen die een beetje achter staan met hun schoolwerk zitten nu in de één tot vijf wacht en krijgen zo de kans om ’s nachts aan school te gaan. Daardoor zaten we met een klein groepje van drie personen in de stuurhut, waarvan er één iemand was die stuurde.

Nadat ik een uur had gestuurd en de salon helemaal had schoongemaakt, besloot ik om ook aan school te gaan. Die dag ervoor had ik aan Sander gevraagd om een toets aardrijkskunde klaar te leggen, zodat ik deze ’s nachts kon maken. Eerst ging ik natuurlijk nog even leren en voorbereiden, maar mijn concentratie om 04:00 uur in de ochtend viel vies tegen. Mijn ogen vielen best vaak dicht en het was heel aanlokkelijk om op de bank in de eetzaal te gaan slapen. Dat kon ik natuurlijk niet maken, want ook al zat ik aan school, ik had nog steeds wacht. Na mezelf alle moed in te spreken die ik in mijn wezen kon vinden, begon ik met het maken van de toets. Die ging gelukkig nog best goed. Snel afronden en weer naar boven. Daar was niet zoveel opwindends gebeurd. We gingen nog steeds op de motor en er stonden nog steeds geen zeilen. Jammer genoeg…

Maar, goed nieuws! De wacht was al bijna over en ik kon zo weer in mijn warm bedje. Als dat geen mooi vooruitzicht is…

Noor