De dag na de overname

25-02-2020 | 2019 - 2020

Vandaag gebeurde er niet veel speciaals, of toch wel? We hadden net de scheepsovername achter de rug en iedereen was best wel moe. Toch gaat het leven op het schip altijd door. Er werd dus gewoon wacht gelopen en de andere ploeg moest gewoon weer aan school. Dus na het ontbijt om 08:00 uur ’s ochtends ging ik vol goede moed aan mijn schoolwerk. Ik moest vandaag ook mijn SaS-story af maken aangezien ik op de deadline, die morgen is, in de keuken sta. Ook moest ik vandaag dit blogje schrijven. Ik moest dus flink aan de bak terwijl ik best moe was de scheepsovername. Toch, omdat ik wist dat er deze twee maanden geen tijd is voor schoolontwijkend gedrag, heb ik alles gemaakt wat ik moest doen en heb ik een boekverslag geschreven.

Aan het einde van de schooldag stond er echter wel een beloning te wachten voor het harde werken. We mochten namelijk allemaal anderhalve minuut douchen en we mochten allemaal een paar van onze kleren wassen. Dit was speciaal aangezien we weinig water aan boord hadden en we daarom zuinig moesten doen met het water. In Cuba kon door het vieze water in de baai de watermaker niet aangezet worden en bovendien konden we ook geen water tanken. Gelukkig kon ik vandaag dus even lekker douchen en dan wat eerder naar bed, om zo goed uit gerust te zijn voor de keukendienst van morgen.

Vroeg naar bed kon uiteindelijk wel, maar of ik nou zo goed uitgerust was, weet ik niet zo goed. Ik lag die avond namelijk te slapen in mijn bed, toen opeens het alarm afging. Dus ik maar in alle haast in mijn pyjama naar boven. We verzamelden op het middendek en telden hardop, om zeker te weten dat iedereen buiten was. Nadat iedereen een tijdje zwijgend op het middendek had staan wachten, kregen we uiteindelijk te horen dat het (gelukkig) vals alarm was.

In korte tijd lag ik al weer te slapen, maar niet voor lang, want om 05:00 uur `s ochtends werd ik weer per ongeluk wakker gemaakt. Ze dachten namelijk dat ik wacht had, maar ik mocht eigenlijk doorslapen omdat ik in de keuken zou staan. Uiteindelijk werd ik op de juiste tijd wakker, klaar voor de keukendienst…

Mattie