Een Havana-avontuur

13-02-2020 | 2019 - 2020

We zijn nog maar één dag onderweg en ik merk nu al dat Cuba een prachtig eiland is. We rijden van Mantanzas naar Havana met aan de rechterkant de oceaan en aan de linkerkant een landschap vol palmbomen, weides en bergen. Mijn groepje en ik zijn er helemaal klaar voor om Cuba te ontdekken! Nog even en we zijn in Havana, de hoofdstad. Als we aankomen, worden we omringd door Cubanen die ons hun casas particulares willen aanbieden. Uitleggend met “No gracias“ en “Solo estoy miranda“ proberen we in ons karige Spaans uit te leggen dat we zelf al een accommodatie op het oog hebben. Met het slotwoord “Adios“ lukt het ons uiteindelijk om de locals af te schudden en het Plaza Vieja op te stappen, waar we voor 10 CUC per nacht per persoon mogen overnachten. Niet slecht als je bedenkt dat we hiervan het hele appartement voor ons alleen hebben en dat we naast het oude plein zitten.

De tijd drijft voorbij en voor we het weten wordt het langzamerhand donker. Het groepje SaS’ers plus een docent dwaalt door de stad, waar zouden we gaan eten? Duur of juist heel goedkoop? We zijn al meer dan een half uur op zoek. Onze zoektocht begint steeds meer op een stadswandeling in het donker te lijken, wat op zich niet verkeerd is. We lopen langs verlichte straten, el Capitolio, stadsparkjes en gezellige (dak)terrasjes. Als we eenmaal besluiten bij welk restaurant we gaan eten, is het alweer 20:30 uur! We beseffen denk ik iets te laat dat alle prijzen ongeveer hetzelfde zijn en dat het restaurant naast ons appartement een prima keuze was geweest…

Wat een dag, wat een reis en wat heerlijk om zo meteen te gaan slapen. Er is niks mis met de bedden aan boord, maar door het gebrek aan airco daar heb ik al een lange tijd niet meer zo koel (cool?) geslapen.

Elena