De grote Cubaschoonmaak

08-02-2020 | 2019 - 2020

Om 08:30 uur werd iedereen uit zijn bed getrommeld en naar het middendek geroepen, want het was namelijk de grote schoonmaak voor Cuba. Deze schoonmaak was op zee en het hele schip moest grondig schoongemaakt worden. De taken werden verdeeld door mij en een mede-sas’er. De eetzaal, de salon, het groentehok, het dek: echt ALLES moest brandschoon zijn.

We gingen vol goede moed aan de slag met deze enorme klus. Na een paar uur alles opruimen, stofzuigen en schrobben was het eindelijk tijd voor de lunch, een heerlijke ovenschotel. Na de vullende maaltijd gingen we weer door en alles werd echt supergoed schoongemaakt; het koper werd opgepoetst, de wanden werden met bleek weer wit gemaakt en de voegen werden zelfs schoongemaakt met tandenborstels! Na bloed, zweet en tranen was het ons eindelijk gelukt om net voor het avondeten klaar te zijn met het schip schoonmaken. En als kers op de taart werd de dag afgesloten met een filmavond!

Albertine