Drinken uit een kokosnoot

16-01-2020 | 2019 - 2020

De tweede dag op het tropische Grandfather Island hebben we lekker de hele dag vakantie gevierd. We hebben gezonnebaad op het strand, lazen een boekje in onze hangmat, en snorkelden. Als je trek had, was het tijd om deeg te maken en broodjes te bakken boven het vuur, een vis te vangen of een kokosnoot open te breken. Vóórdat je de kokosnoot openbrak, moest je er wel een gat in boren zodat je eerst het sap kon drinken. Het sap was natuurlijk superlekker en zoet. Daarna kon je de kokosnoot opensplijten, en dan had je dus heel veel verse kokos. Als je die had opgegeten, had je als bonus twee mooie halve kokosnoten om bij het avondeten als bakje te gebruiken. Tijdens het snorkelen hebben we nog wat koraal en gekleurde vissen gespot en het kampvuur plus gitaarmuziek ’s avonds maakten het perfecte plaatje helemaal af.

Alles was als in een film!

Lisabeth